Ons doel

Zonder Meer geeft een alternatief  voor het vele afval, wegwerpverpakkingen en vervuiling door de producten die je dagdagelijks nodig hebt in bulk aan te bieden. Bovendien kies je zelf hoeveel je wil kopen. Zo gaan we tegelijk ook de voedselverspilling tegen.
Minder of geen verpakking is goed voor het leefmilieu, voor de natuurlijke rijkdommen, geeft minder CO2 uitstoot en betekent minder verspilling van grondstoffen en energie.
De producten die je bij Zonder Meer koopt zijn hoofdzakelijk bio, fair en ecologisch. Iedereen die bewust wil leven en gezonde en natuurlijke producten wil kan bij ons terecht!

Maar we willen meer. Bij vele van de aangeboden producten dragen ook de leveranciers hun steentje bij: de een laat zijn producten  door mensen met een arbeidshandicap maken, een ander haalt zijn producten rechtstreeks uit Nepal waar de mensen van een heel dorp werk hebben én de kinderen kunnen school lopen … Zo zit dikwijls een verhaal achter de producten.

Zonder Meer start met een webwinkel. Dat betekent dat sommige zaken niet anders dan verpakt kunnen opgestuurd worden. Maar ook hier kiezen we voor recycleerbare verpakkingen (papier, karton, composteerbare zakjes).

In onze winkel in Kortrijk kan je met je eigen verpakking terecht. Voor je zelf aan de dispensers vult wegen we je lege verpakking zodat we bij afrekenen dit opnieuw in mindering kunnen brengen. Zo betaal je enkel voor wat je meenam. Momenteel hebben we een 100 tal producten in bulk.