graan Eenkoorn

Korte omschrijving

Eenkoorn kan voor meerdere zaken gebruikt worden in de keuken en om te bakken. Gekookt om in salades te mengen of als ontbijt. Gemalen kan er perfect pasta mee gemaakt worden of brood. Door Eenkoorn te mengen met andere graansoorten krijg je een uniek smakenpallet .


Dit graan heeft geen biolabel.

5,5 euro/kg

Op voorraad
SKU
graan Eenkoorn
€ 5,50

We verzenden 2 maal per week. Geen verzendkost vanaf €80.

Bel  0486/933.824 bij vragen over dit product .

Kleinere of grotere hoeveelheid mogelijk. Bel voor info

Schrijf een beoordeling over dit product onderaan.

Oorsprong
De eerste resten van Eenkoorn werden gevonden bij "Ötzi" de gletsjer mummie in Italië. Ötzi was afkomstig uit de bronstijd en droeg naast perfect bewaarde kledij ook een zakje Eenkoorn mee als voedsel. We kunnen dus stellen dat Eenkoorn de voorvader is van alle granen. Na kruisingen met verschillende wilde grassoorten onstond er diverse nieuwe graansoorten. Eenkoorn werd al in 7600 BC verbouwd in landen als Irak, Syrïe en Iran.

Familie
Eenkoorn is een lid van de grassenfamilie, Poacease. Eenkoorn werd als eerste graan op grote schaal verbouwd maar had een kleine opbrengst . Na kruising met een wilde grassoort verkreeg men Emmer , door kruising van Emmer onstond er tarwe , spelt en andere soorten.

De naam Eenkoorn gebruikt men niet zoveel, meestal spreekt men over "Petit épeautre"

Bouw van de korrel
De korrel heeft een specialere vorm dan bij gewone tarwe, iets platter en puntiger aan beide kanten. Eenkoorn gelijkt zeer sterk op de spelt-plant maar is opvallend kleiner.

Eenkoorn bevat gluten.

Waarvoor te gebruiken
Eenkoorn kan voor meerdere zaken gebruikt worden in de keuken en om te bakken. Gekookt om in salades te mengen of als ontbijt. Gemalen kan er perfect pasta mee gemaakt worden of brood. Door Eenkoorn te mengen met andere graansoorten krijg je een uniek smakenpallet .

Elke verpakking voorzien wij van een traceringscode en houdbaarheidsdatum.

De granen moeten bewaard worden op een koele, donkere en droge plaats.

Tijdens de reis van het graan is er steeds een mogelijkheid dat deze met andere granen in contact komen, Daarom kunnen onze producten eveneens volgende granen/zaden bevatten: Gerst, gluten bevattende granen, gluten, haver, khorasan, lupine, mais, peulvruchten,rogge,sesam, sesamolie, soja eiwit, spelt of tarwe.

Meer informatie
In het kort

Eenkoorn kan voor meerdere zaken gebruikt worden in de keuken en om te bakken. Gekookt om in salades te mengen of als ontbijt. Gemalen kan er perfect pasta mee gemaakt worden of brood. Door Eenkoorn te mengen met andere graansoorten krijg je een uniek smakenpallet .


Dit graan heeft geen biolabel.

5,5 euro/kg

Bestanddelen

Kcal     1450 Kcal/100 gram
Kj     1553 Kj/100 gram
water     11,3 gr/100 gram
eiwit     14 gr/100 gram
Koolhydraten     66 gr/100 gram
suikers     1,7 gr/100 gram
vetten     7 gr/100 gram
VIT B3     0,9 mg/100 gram
vezels     7,0 gr/100 gram
Vit A     2 ui/100 gram
Vit B1     0,1 mg/100 gram
Vit B2     0,2 mg/100 gram
Vit B6     0,6 mg/100 gram
VIT E     1,2 mg/100 gram
Vit C     4,2 mg/100 gram
Natrium     4 mg/100 gram
Kalium     508 mg/100 gram
Calcium     159 mg/100 gram
Fosfor     557 mg/100 gram
Magnesium     248 mg/100 gram
ijzer     7,6 mg/100 gram
koper     0,5 mg/100 gram
zink     2,9 mg/100 gram

Schrijf je eigen review
Jij beoordeelt:graan Eenkoorn