GIOL Merlot zd sulfiet (rood-bio)
*Merlot 2014
*Biologische wijn
* zonder toegevoegde sulfiet
Vegan
Sulfiet wordt tijdens het wijnmaken gebruikt omwille van de anti-bacteriële en de anti-oxidatieve werking. Dit zorgt ervoor dat wijn beter bewaart, dat bij massa-productie er minder voorzichtig met de druiven moet worden omgesprongen en dat de smaak en aroma's gemakkelijker kunnen gemanipuleerd worden met geselecteerde industriële gisten. Maar een teveel aan sulfiet kan allergie en hoofdpijn veroorzaken bij gevoelige personen. Daarom dat meer en meer biologische wijnbouwers trachten wijn te maken zonder toegevoegde sulfiet (let op, in elke wijn zit een kleine hoeveelheid natuurlijk aanwezige sulfiet). De nieuwe Europese wetgeving mbt biowijnen legt ook strengere normen op voor het gebruik van sulfiet (van kracht vanaf oogstjaar 2012).
Giol gaat er prat op dat ze zuiverheid en kwaliteit hoog in het vaandel dragen. Het moet dan ook niet verwonderen dat zij een Merlot vinifiëren zonder toevoeging van sulfiet want wijn produceren zonder deze alom aanwezige antioxydant vergt heel veel hygiëne en kwaliteit in het productieproces. Ontdek met deze lekkere Merlot van Giol dat wijn ook zonder kan.
Een heerlijke frisse en natuurlijke merlot die perfect past bij een Italiaanse pasta of pizza.
Draaistop
Zonder toegevoegde sulfiet
GIOL streeft ernaar om zo zuiver mogelijke wijnen te maken, zonder artificiële ingrepen in de wijngaarden en evenmin in de wijnmakerij.
Geen pesticiden, herbiciden en synthetische meststoffen.
De wijnen worden traag gerijpt en niet geklaard.
GIOL gebruikt geen dierlijke producten (zoals eiwit) en is bio-vegan gecertificeerd.
De basisprincipes van GIOL zijn: respect voor de natuur, schoonheid en kwaliteit.
In het kort | *Merlot 2014 Vegan |
---|