Thee & infuus

In China drinkt men al duizenden jaren thee terwijl we hier in Europa moesten wachten tot de 17de eeuw. Er bestaan tal van theesoorten en uit het wereldwijde aanbod kozen we in onze winkel een lekker assortiment uit.
Echte thee wordt gemaakt met gedroorgde bladeren van de theeplant. Afhankelijk van de bewerkingen krijg je dan zwarte, groene, witte, oolong,...
Eén van de bewerkingen is het natuurlijk oxidatieproces waarbij allerlei smaken ontstaan in de thee.
Bij zwarte thee is zijn de bladeren volledig geoxideerd. Oolong thee, soms ook wel blauwe thee genoemd, is halfgeoxideerd en bevat daardoor een pak minder cafeïne. Bij groene thee worden de bladeren niet geoxideerd maar gestoomd. Groene thee bevat echter minstens evenveel cafeïne dan de zwarte versie! Witte thee zijn de gedroogde topblaadjes van de theeplant.
Hier in Vlaanderen gebruiken we de term thee ook voor kruidendranken zoals kamille, venkel, munt,...terwijl dit eigenlijk strikt genomen geen thee is. Hier in onze winkel zetten we al deze dranken onder de noemer thee.

Van elke losse soort bieden we een proevertje aan voor de prijs van 1 euro. Elk proevertje omvat minstens 5 gr thee en dus goed voor 2 grote tassen. Op die manier kan je elke soort uitproberen. Laat ons zeker weten waar jouw voorkeur naar toe gaat.

Zoek je nog theefilters, een theelepel, mok of theepot dan vind je die in onze winkel onder de rubriek huis-keuken.

Voor mensen die liever toch werken met theebuiltjes hebben we een fairtrade/bio asoortiment van Numi opgenomen in ons aanbod.
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-24 van 34

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-24 van 34

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren