Calypso pilaff (bio)

Calypso pilaff
Bio

China/NL

7 euro/kg

Op voorraad
SKU
Calypso pilaff (bio)
Zo laag als € 3,50

We verzenden 2 maal per week. Geen verzendkost vanaf €80.

Bel  0486/933.824 bij vragen over dit product .

Kleinere of grotere hoeveelheid mogelijk. Bel voor info

Schrijf een beoordeling over dit product onderaan.

Calypso Pilaff is een gezonde mix van bruine basmati rijst, rode, groene en dupuy linzen en gele spliterwten. Hiervan kan eenvoudig een heerlijke, voedzame maaltijd gemaakt worden. Pilaff (of pilav) komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten.
Bruine basmati rijst is afkomstig uit Zuidoost-Azië. De rijst heeft een lange, stevige korrel en een volle smaak. Het woord 'basmati' is afkomstig uit het Hindi, en betekent 'geurig'. Door de aanwezige zemel bevat het voedingsvezels, vitamine B1, vitamine B3 en ijzer.
Linzen zijn peulvruchten die rijk zijn aan proteïnen, vezels en een uitstekende bron van ijzer. De rode variant heeft een relatief zoete, nootachtige smaak en kookt tot een dikke, romige rood-oranje puree. Groene linzen hebben een stevige, karakteristieke smaak. Deze linzen hebben de langste kooktijd, maar blijven goed stevig. Dupuy linzen komen uit de streek bij Le-Puy-en-Velay in de Auvergne en worden ook wel de Rolls Royce onder de linzen genoemd. Het zijn donkergroene, vrij kleine linzen met een iets stevige bite en een nootachtige smaak. Spliterwten bevatten veel vezels en eiwitten, en weinig vet. Daarnaast zijn ze onder andere rijk aan vitamine B11, mangaan, koper en ijzer. De gele spliterwt is wat zoeter van smaak dan de groene variant.

Calypso pilaff
Bio

China/NL

7 euro/kg

Meer informatie
In het kort

Calypso pilaff
Bio

China/NL

7 euro/kg

Schrijf je eigen review
Jij beoordeelt:Calypso pilaff (bio)